Sacher aslında Viyana mutfağına ait olan ve tüm dünyada en çok bilinen ve en ünlü keklerden biri. İlk kez 1832 yilinda Franz Sacher tarafindan Viyana da yapilan ve tarifi Sacher Otel tarafindan hala sır gibi saklanan bu kekin orjinalini yemek için çok yüksek ücretler ödemeniz gerekmekte. Fakat, orjinal tarif olmasa da normal kakaolu keke reçel sürülerek yumuşatılan ve üzerine bol çikolata sosu dökülerek hazırlanan bu tarif ile sizde evde kendi Sacherinizi yapabilir ve çikolataya doyabilirsiniz.
Malzemeler
• 2 yemek kaşığı kakao
• 110 gr un (~3/4 su bardağı)
• 100 gr tereyağı
• ½ su bardağı kayısı reçeli
• 4 yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
• 250 gr bitter çikolata
• ½ su bardağı krema
• Çikolatalı pasta süslemeleri
Yapılışı
1. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırın.
2. Un ve kakaoyu bir kaba alarak ortasını havuz gibi açın.
3. Şeker, tereyağı ve 2 yemek kaşığı kayısı reçelini sos tenceresine alarak orta ateşte eriyene kadar karıştırın.
4. Eridilkten sonra ocaktan alıp, un ve kakao karışımının ortasına dökün.
5. Yumurta sarılarınıda üzerine ilave edip karıştırın.
6. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın mikserle köpük haline gelene kadar iyice çırpın.
7. Metal bir kaşıkla kek hamuruna ekleyip karıştırın.
8. 18*27 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin.
9. Hamuru bu kalıba aktarın.
10. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
11. Tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın.
12. Üçgen şeklinde doğrayıp üzerlerine fırçayla reçel sürün.
13. Kremayı sos tenceresinde ısıtın.
14. Çikolataları küçük parçalara bölerek kremanın içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
15. Eridikten sonra çikolatalı sosu 15 dakika kadar bekletin.
16. Sosu üçgen şeklinde doğranmış keklerin üzerine dökün ve donmaya bırakın.
17. Çikolatalı pasta süslemeleri ve meyve soslarıyla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz Sacher’i sevdiğiniz reçellleri kullanarak hazırlayabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder