Geçen Pazar şık ve lezzetli bir kahvaltı sofrası hazırlama isteğim sonucu ortaya çıktı bu minik lezzetler. Peyniri olduğu gibi sofraya koymak yerine maydanozlu bu nefis toplara dönüştürerek servis ettim. Tabi evdekiler iştah açan görüntüsüne ve o lezzetine doyamadılar.
Peynir Topları |
Malzemeler
• 200 gr kutu eritme beyaz peynir
• 200 gr beyaz peynir
• 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 1 demet maydanoz
• Tuz
Yapılışı
1. Beyaz peynir, eritme peyniri, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın.
2. Elinizi ıslatın ve karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
3. Maydanazo ince doğrayıpğ ayrı bir kaba alın.
4. Haızlradığınız topları maydanozlara bulayıp servis tabağına dizin.
5. 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder