9 Ocak 2011 Pazar

Patatesli Krepasta


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

Patatesli Krepasta

Malzemeler
Hamur için
•    3 yumurta
•    2 su bardağı süt
•    5 yemek kaşığı un
•    1 tutam tuz
İç  Malzeme İçin
•    5 adet patates
•    1 orta boy soğan
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 tutam tuz
•    Karabiber
Yapılışı
Patatesler haşlandıktan sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp tavada kavrulur. Salça tuz karabiber patatesler eklenir. Soğumaya bırakılır. Krep için; Yumurtalar çırpıldıktan sonra süt ilave edilir. Çırparak unu ve tuzu eklenır. Yağsız tavada 1 er kepçe dökülerek pişirilir. 5 adet krep arasına patates harcı döşenerek servise hazır hale gelir… 
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle: