En Lezzetli Yemek Tarifleri
lezzetarifleri.blogspot.com/
Malzemeler
Hamur için
• 3 yumurta
• 2 su bardağı süt
• 5 yemek kaşığı un
• 1 tutam tuz
İç Malzeme İçin
• 5 adet patates
• 1 orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 tutam tuz
• Karabiber
Yapılışı
Patatesler haşlandıktan sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp tavada kavrulur. Salça tuz karabiber patatesler eklenir. Soğumaya bırakılır. Krep için; Yumurtalar çırpıldıktan sonra süt ilave edilir. Çırparak unu ve tuzu eklenır. Yağsız tavada 1 er kepçe dökülerek pişirilir. 5 adet krep arasına patates harcı döşenerek servise hazır hale gelir…
Hamur için
• 3 yumurta
• 2 su bardağı süt
• 5 yemek kaşığı un
• 1 tutam tuz
İç Malzeme İçin
• 5 adet patates
• 1 orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 tutam tuz
• Karabiber
Yapılışı
Patatesler haşlandıktan sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Soğanlar küçük küçük doğranıp tavada kavrulur. Salça tuz karabiber patatesler eklenir. Soğumaya bırakılır. Krep için; Yumurtalar çırpıldıktan sonra süt ilave edilir. Çırparak unu ve tuzu eklenır. Yağsız tavada 1 er kepçe dökülerek pişirilir. 5 adet krep arasına patates harcı döşenerek servise hazır hale gelir…
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder