9 Ocak 2011 Pazar

Kabaran Hamur Kızartması

Hamur işleri ve kızartmalar ne kadar çok kalorili olsada sürekli yaptığım ve yemeyi sevdiğim tarifler arasında diyebilirim. Hazırladığım ekonomik, pratik ve bir o kadarda lezzetli bu hafif tarifi sıcacık bir çayın yanında ister sabah kahvaltılarında ister çay saatlerinde ikram edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Kabaran Hamur Kızartması
Malzemeler
•    1 adet yumurta
•    1 kase yoğurt
•    1 paket kabartma tozu
•    Yeteri kadar un
•    Tuz
Kızartmak İçin
•    Sıvıyağ
Yapılışı
1.   Yumurta, tuz  ve yoğurtu derin bir kabta karıştırın.
2.   Üzerine kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hanur elde edene kadar yoğurun.
3.   Hamuru oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın.
4.   5-6 cm uzunluğunda kare parçalara bölün.
5.   Bir tavada kızdığınız yağın içinde kızartın.
6.   Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: