Bu Pazar kahvaltı sofralarınız için bu minik pankekleri hazırlayıp bal ve tereyağı eşliğinde yemeye ne dersiniz? Bence hayır denilmeyecek bir teklif… Sizde benim gibi düşünüyorsanız işte tarifi…:)
Malzemeler
• ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 135 gr buğday unu
• ¼ tatlı kaşığı tuz
• ¼ tatlı kaşığı karbonat
• 2 adet organik yumurta
• 1 yemek kaşığı fındık yağı
• 250 ml kefir
• Tereyağı (tavayı yağlamak için)
Yapılışı
1. Derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu, karbonbatı, tuzu ve toz şekeri alıp karıştırın.
2. Üzerine kefiri, yumurtaları ve fındık yağını ekleyip çırpma teliyle birkaç kere karıştırın.
3. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte kızdırın.
4. İçine fındık kadar tereyağı ekleyin ve yağı tvanın her yerine dağıtın.
5. Karışımdan birer yemek kaşığı alıp tavaya akıtın.
6. Tavanın büyüklüğüne göre 3-4 adet pankeki bir arada arkalı önlü olarak pişirin.
7. Karışım bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
8. Pankeklerin üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder