27 Haziran 2012 Çarşamba

Kısır Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
10 adet yeşil soğan
3  adet domates
Yarım demet maydanoz – dereotu
4-5 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 adet marul
1 adet salatalık
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Nar ekşisi

YAPILIŞI

Bulguru bir tepside ayıklayın. Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatın. Bu arada soğan, marul, maydanoz, dereotu, domates, salatalık ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bulgur kabarınca, salçaları , rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve kırmızı biberi koyup elinizle yoğurun. Hazırladığınız sebzeleri de içine koyun. Zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini  ilave edip karıştırın, servis tabağına koyun. ( dilerseniz marulu içine koymayıp, tabağın  altına yada kenarına koyup çiğ köfte gibi sarıp yiyebilirsiniz ) Afiyet olsun. 










haberler