25 Haziran 2012 Pazartesi

Kumpir Tarifi

MALZEMELER

5-6  tane orta boy patates
200 gr sosis
250 gr kaşar peyniri
2 küçük kutu konserve mısır
Çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
İçi biberli yeşil zeytin
Haşlanmış yada konserve bezelye
Tereyağı
Tuz
ketçap
mayonez

 
 YAPILIŞI
 
Patatesleri yıkayıp, haşlayın ezin. İçine  tereyağı ve tuz ekleyin iyice karıştırın. Borcamın tabanına ıslatıp içine boşaltın. Üzerine  sosisleri halka halka doğrayıp, konserve mısır, zeytin ve bezelyeyi ekleyin. En üste de bolca kaşar rendeleyip önceden ısıtılmış 175 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ketçap ve mayonez dökerek servis yapınız.