8 Ocak 2011 Cumartesi

Marshmallow Pavlova

Dışı çıtır çıtır, içi ise oldukça yumuşak olan Avusturya mutfağının sevilen lezzeti Pavlova, ünlü Rus balerin Anna Pavlova’dan alıyormuş ismini. Bir rivayete göre Pavlova’nın Avustralya ziyareti sırasında onu onore etmek için bu tatlı yapılmış ve o günden beri tüm önemli günlerde yemeğin ardından pavlova yeniliyormuş. Başka bir rivayete göre ise Pavlova’nın giydiği kabarık balerin eteklerine (tütü) benzediği için bu adı almış. İsmi nereden geliyor olursa olsun, üzerinde çilek, kivi ve muz gibi meyve taneleriyle servis edilen, hazırlaması çok kolay ve sunumuda gayet şık bu ünlü Avusturya tatlısını sizde evlerinizde hazırlamak isterseniz işte size tarifi..
Marshmallow Pavlova
Malzemeler
•    4 adet yumurtanın akı
•    200 gr. toz şeker
•    2 tatlı kaşığı mısır nişastası
•    1 çay kaşığı elma sirkesi
Üzeri İçin:
•    200 ml sıvı krema
•    1 paket vanilya
•    2 tatlı kaşığı pudra şekeri
•    1 adet kivi
•    100 gr. böğürtlen
•    8 adet çilek (ya da orman meyveleri)
Yapılışı
1.    Öncelikle fırını 120 °C ayarlayın ve yumurta aklarını mikserle iyice köpürünceye kadar çırpın.
2.    Toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin.
3.    Yumurta aklarının kıvamı, çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalı.
4.    Elma sirkesi ve mısır nişastasını ilave edin. Spatula yardımı ile yumurtanın sönmemesine dikkat ederek, alttan üste havalandırıp karıştırın.
5.    Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında bir daire çizin.
6.    Çırpılmış yumurta aklarını bu çemberin dışına taşırmadan kağıt üzerine aktarın.
7.    Spatula ile yanlarını düzeltip orta kısmını hafifçe çukurlaştırarak fırında 1 saat pişirin.
8.    Fırın kapağını açmadan içinde soğumaya bırakın.
9.    İyice soğuyunca fırından çıkarıp servis tabağına alın.
10.  Üzeri için, krema, vanilya ve pudra şekerini katı bir hale gelinceye kadar çırpın.
11.  Fazla bastırmadan pavlovanın çukur kısmına aktarın ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
Notlar:

0 Yorum Ekle: