8 Ocak 2011 Cumartesi

Mandalinalı Rulo Pasta

Sonbahar ve kış aylarının meyvesi mandalina mis gibi kokusu ve sulu dilimleriyle birçoğumuzun severek yediği meyvelerden olması yanı sıra bir de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekmektedir. Bense kanı temizleyen, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu sağlıklı meyveyi bolca tüketiyor ve birçok tarifim içinde kullanıyorum. Tıpkı sıradaki nefis Mandalinalı Rulo Pastam gibi…

Malzemeler
•    4 adet yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kapta)
•    4 yemek kaşığı toz şeker
•    4 yemek kaşığı un
•    1 paket kabartma tozu
Mandalina Peltesi İçin
•    7 adet mandalina
•    1 su bardağı su
•    ½ yaprak jelatin
•    3 çorba kaşığı toz şeker


KREDİ KARTI BORCU TAKSİTLENDİRME - KREDİ KARTI BORCUNDAN KURTUL...


Yapılışı
1.   Şeker ve yumurtanın sarılarını derin bir kaseye alıp mikserle çırpın.
2.   Ayrı bir kapta un ile kabartma tozunu karıştırın.
3.   Başka bir kaba yumurtanın beyazını köpükler oluşuncaya kadar çırpın.
4.   Köpük haline gelen yumurta beyazını yavaş yavaş şekerli yumurta sarılarına ilave edin.
5.   Üzerine unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
6.   Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.
7.   Önceden 170 C’ ye ısıtılmış fırında pişirin.
8.   Kek pişince fırından çıkarıp yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin.
9.   Mandalina peltesi için, mandalinaların kabuklarını soyun.
10. Üzerine toz şeker ve suyu koyup kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
11. Süzgeçten geçirip derin bir kaba alın.
12. Jelatin yaprağını ½ çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin.
13. Jelatini mandalinalı karışıma ekleyip hızla karıştırın.
14. Soğuyan rulo keki açıp üzerine mandalina peltesini düzgünb bir şekilde sürün ve tekrar rulo yapın.
15. Hazırladığınız keki dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun



Çok beğenilen Kremalı Havuçlu Kek Tarifi için lütfen TIKLAYIN


Çok beğenilen Köstebek Pasta Tarifi için lütfen TIKLAYIN


Çok beğenilen Islak Kek Tarifi için lütfen TIKLAYIN


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

1 Yorum Ekle:

Adsız dedi ki...

Görüntü mükemmel olmuş eminim tadıda öyledir. Ama kafama bişey takıldı bu pastanın kek nasıl bu kadar beyaz kaldı? Yani kek yaparken içini bu beyazlıkta yakalasakta üzeri ve altı pembeleşiyor kızarıyor. bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Sevgiler... Nurcan