25 Ocak 2011 Salı

Kızılcık Şurubu

Kızılcıktaki C vitamini portakaldakinin iki katı olması nedeniyle kansere karşı koruduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Bu sağlıklı meyveyi tadı çok ekşi olduğundan dolayı sizde yiyemeyenler arasındaysanız onu iftar sofralarınız için buz gibi bir şuruba dönüştürmeye ne dersiniz? Sağlık ve serinliği yaşayacağınız o nefis Kızılcık Şurubunun işte tarifi…
Kızılcık Şurubu
Malzemeler
•    1 kg kızılcık
•    2 su bardağı su
•    2 limon
•    1 kg toz şeker
Yapılışı
1.    Kızılcıkları yıkayın ve kevgirin içinde iyice bastırarak ezip suyunu süzün.
2.    Ezdiğiniz kızılcıkların suyuna tozşeker ve suyu ekleyerek koyu lşurup haline getirin.
3.    Hazılradığınız bu karışıma limon suyu ilave edip kaynatın ve soğumaya bırakın.
4.    Servis yapacağınız zaman dilediğiniz miktarda su ekleyip soğuk servis edin.
Afiyet olsun.Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler