orjinal kuru fasulye (kemikli et ile)
malzemeler1,5 bardak kuru fasulye
250 gr. kemikli, et, tibon iyi oluyor, ben alırken ikiye böldürüyorum.
4 kuru soğan
6 adet yeşil sivri biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
kaynamış su
tuz, karabiber, kırmızı biber
yapılışı1. 1,5 bardak kuru fasulyeyi bir gece önceden büyük bir kasede ıslatın. suyunu değişitirip süzün.
2. kuru fasulyeleri üstünü biraz geçen bir suda haşlamaya başlayın
3. başka bir tencerede yağı kızdırın içine rondoda kıydığınız soğanları atın. soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
3. eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. içine salçaları ve biberleri ilave edin.
4. haşladığınız kuru fasulyeleri ekleyin.
5. her fasulyenin pişme süresi farklı olduğu için işinizi şansa bırakmayın ve yaklaşık 1 saat kadar pişirin. pirinç pilavı ve soğanla ikram edin. soğanları limon ve kimyonla soslarsanız nefis oluyor. afiyet olsun.
250 gr. kemikli, et, tibon iyi oluyor, ben alırken ikiye böldürüyorum.
4 kuru soğan
6 adet yeşil sivri biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
kaynamış su
tuz, karabiber, kırmızı biber
yapılışı1. 1,5 bardak kuru fasulyeyi bir gece önceden büyük bir kasede ıslatın. suyunu değişitirip süzün.
2. kuru fasulyeleri üstünü biraz geçen bir suda haşlamaya başlayın
3. başka bir tencerede yağı kızdırın içine rondoda kıydığınız soğanları atın. soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
3. eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. içine salçaları ve biberleri ilave edin.
4. haşladığınız kuru fasulyeleri ekleyin.
5. her fasulyenin pişme süresi farklı olduğu için işinizi şansa bırakmayın ve yaklaşık 1 saat kadar pişirin. pirinç pilavı ve soğanla ikram edin. soğanları limon ve kimyonla soslarsanız nefis oluyor. afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder