Günde yiyeceğiniz bir adet kivi ile vücudunuzun günlük A ve C vitaminini karşılamış olursunuz. Tek tek yiyebileceğiniz bu lezzetli meyveyi benim gibi tarifini paylaştığım bu enfes tarta dönüştürerek de afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
Tart Hamuru İçin
• 200 gr un
• 66 gr pudra şekeri
• 125 gr soğuk tereyağı
• 1 adet yumurtanın sarısı
Kreması İçin
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
• 1 paket tart jölesi
• 2 adet kivi
• 50 gr siyah üzüm
Yapılışı
1. Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyip harmanlayın.
2. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
3. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
4. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7. Altta bulunan yağlı kağıt birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
12. Kalıba yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 C’ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
13. Fırından çıkardığınız hamurun üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
14. Krema için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
15. Ocaktan almadan 2 dakika önce terayağını ekleyip karıştırın.
16. Kremayı tartın üzerine yayın.
17. Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.
18. Kivileri soyun ve dilimleyerek üzümlerle birlikte kremanın üzerine yerleştirin.
19. Jöleyide meyvelerin üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder