8 Ocak 2011 Cumartesi

Kirazlı Clafoutis

Clafoutis Amerika Mutfağına ait meyvelerle hazırlanan lezzetli bir pasta çeşitidir. Meyveli keki andıran bir görüntüsü olmasına rağmen kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamuru vardır. Genellikle çilek ve kirazla hazırlanan bu pastayı ben kirazlı olarak hazırladım bu tarifimde. Sizde Dünya Mutfakları’nın o nefis lezzetlerini sofralarınıza taşımak istiyorsanız işte size Kirazlı Clafoutis tarifi…
Kirazlı Clafoutis
Malzemeler
•    2 adet yumurta
•    85 gr toz şeker
•    400 gr kiraz
•    1 paket vanilya
•    180 ml süt
•    15 gr tereyağı
•    ½ çay kaşığı tuz
•    65 gr un
Yapılışı
1.   Unu derin bir kabın içine alın.
2.   Üzerine tuz, yumurta, süt,vanilya ekleyip karıştırın.
3.   Toz şekerden 1,5 yemek kaşığı ayırıp geri kalanını karışımın içine ekleyip ve karıştırmaya devam edin.
4.   Tavada tereyağını eritin.
5.   Saplarını ayıklayıp yıkadığınız kirazları bu yağda 3 dakika pişirin.
6.   Üzerine kalan şekeride ekleyip şeker eriyinceye kada rpişirmeye devam edin.
7.   Kirazları fırın kabına aktarın ve üzerine hazırladığınız hamuru dökün.
8.   180 C’ye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
9.   Üzerine toz şeker serpip ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

0 Yorum Ekle: