Amerikan filmlerinde görmeye alışık olduğum bu nefis donutlar hep iştahımı kabartmıştır. Bende şimdiye kadar hep özenip dışardan satın alıp yemişimdir. Ama artık bu nefis donutları evde kendim hazırlamaya başladım ve dışardaki gibi olmasada ona yakın ve çok lezzetli donutlar elde ettim açıkçası...Sizinde iştahınızı kabartacak ve lezzetine doyamayacağınız o nefis donutların işte tarifi...
Malzemeler
• 3,5 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yemek kaşığı maya
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 tutam tuz
Üstü İçin
• ½ su bardağı krema
• 1 paket bitter çikolata
Kızartmak İçin
• 2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
1. Un, tuz ve oda ısındaki margarini bir kapta yoğurun ve kırıntı halinde hamur elde edin ve ortasını havuz gibi açın.
2. 1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin.
3. Kırıntı hamurunun içine açtığınız havuza süt, maya karışımını dökün ve yoğurun.
4. Yumurta ilave kulak memsinden biraz daha yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Mayalanması için üzerini örtüp1-2 saat hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.
6. Hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparıp yuvarlak hale getirin ve ortasını parmağınızla delip, iki parmağınızla deliği genişletin.
7. Unlanmış tepsinin üzerine koyup üstünü nemli bezle örtün ve 15 dakika mayalanmasını sağlayın.
8. Tavada yağı kızdırın.
9. Mayalanmış donutlarınızın ortasındaki deliği belirginleştip kızgın yağa atıp kızık ateşte kızartın.
10. Kağıt havlunun üzerine çıkarın.
11. Sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
12. Donutlarınızın yarısını bu sosa bulayıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz çikolatalı sosa batırdıktan sonra üzerine hindistan cevizi yada pasta süslerinden serperek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder