Birbirinden lezzetli hamurlu tariflerimi hazırlama ve yeme hevesi bu hafta hamur işine daha çok yer vermeme neden oldu. Tabi ortaya enfes lezzetler çıktı. Bu yumuşak Ispanaklı Poğaçalarımda onlardan birisi ve işte tarifi…
Malzemeler
• ½ su bardağı eritilmiş margarin
• 1 su bardağı yoğurt
• ½ su bardağı sıvıyağ
• 1 kabartma tozu
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 adet yumurta akı
• Aldığı kadar un
Harcı İçin
• 500 gr ince kıyılmış ıspanak
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet kuru soğan
• 300 gr beyaz peynir
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz
Üzeri İçin
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Susam
Yapılışı
1. Hamuru için, sıvıyağı, margarini, yoğurdu ve yumurtaları ve 1 adet yumurta akını yoğurma kabına alıp karıştırın.
2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
3. Harcı için, kuru soğanı küp şeklinde doğrayın.
4. Sıvıyağı tavada ısıtın ve soğanları bu yağda kavurun.
5. Üzerine ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin.
6. Üzerine çatal ezdiğiniz peyniri, pulbiber, karabiber ve tuzla birlikte ilave ettikten sonra karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
7. Hamurdan küçük parçalar koparıp içlerine hazırladığınız harçtan paylaştırın ve hamurların ağızlarını iyice kapatın.
8. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
10. 180 C’ ye ayarlı fırında pişirin.
11. Ilındıktan sonra sıcak bir çay eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder