11 Ocak 2011 Salı

İncir Marmeladı

Sindirim sisteminin düzgün çalışması için vücudumuzun ihtiyacı olan lifi, günde 5 adet incir tüketerek sağlayabiliriz. Çünkü incir herhangi bir meyveye veya sebzeye göre en yüksek lif oranını içeren besindir. Sıradaki tarifimde bu sağlıklı besinle hazırladığım kahvaltılık nefis marmelatı… Sizde bu kış inciri tek tek yemek yerine hazırladığım bu nefis marmelata dönüştürerek kahvaltı sofralarınızı şenlendirebilirsiniz..
İncir Marmeladı
Malzemeler
•    ½ adet limonun suyu
•    500 gr toz şeker
•    1 kg taze incir
Yapılışı
1.   İncirleri bol suyla yıkayın.
2.   İsteğe göre kabuklarını soyun ya da soymadan dilimleyerek tencereye alın.
3.   Üzerine toz şekeri ilave edin ve kısık ateşte marmelad kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4.   Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edin ve ocağın altını kapatın.
5.   Karışım ılınınca kavanoza aktarın.
6.   Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın ve istediğiniz zaman çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler