7 Ocak 2011 Cuma

Hurmalı Islak Kek

Enerji ve canlılık veren hurmanın faydaları saymakla bitmez ama ben size birkaç tanesini söylemek istiyorum. Beden ve zihni gençleştirir, kansere karşı korur ve yaşlanmayı geciktirir… Bunun yanında daha birçok faydası olan hurmayı sizde tek tek yiyebileceğiniz gibi benim hazırladığım bu nefis keke dönüştürerek de afiyetle yiyebilirsiniz.
Hurmalı Islak Kek
Malzemeler
•    250 ml kaynamış su
•    115 gr margarin
•    2 adet yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    200 gr doğranmış hurma
•    ½ tatlı kaşığı tarçın
•    1 çay kaşığı vanilya
•    1 çay kaşığı karbonat
•    2 su bardağı un
Sos Malzemeleri
•    1 kahve fincanı+1yemek kaşığı toz şeker
•    50 gr margarin
•    60 ml süt kreması
Yapılışı
1.   Şeker, krema ve margarini 3 dakika kaynatıp sos yapın.
2.   Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve üzerine kaynar suyu dökün.
3.   Bir kaba margarin, şeker ve vanilyayı alıp çırpın.
4.   İçine teker teker yumurtaları ilave edin.
5.   Hurmaları suyu ile ilave edin ve 1 dakika karıştırın.
6.   Yağlanmış fırın tesisine dökün keki ve önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
7.   Keki fırında çıkarıp üzerine sıcak sosu dökün.
8.   Fırının ısısını 80 C’ ye düşürüp kekin sosu emmesi için 5 dakika daha pişirin.
9.   Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
10. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: