7 Ocak 2011 Cuma

Elmalı Alt Üst Keki

Meyveli alt üst keklerinde meyvelere daha kolay ulaştığım ve meyve lezzetini daha yoğun tattığım için olsa gerek bu kekleri daha çok seviyorum ve her çeşitini büyük bir iştahla yiyorum. İşte bahsettiğim o nefis keklerimden bir tarif daha. Mis gibi tarçın kokusuyla Elmalı Alt Üst Keki tarifim…
Elmalı Alt Üst Keki
Malzemeler
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    2,5 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
•    4 adet yumurta
•    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
•    1 çay kaşığı karbonat
•    4 adet orta boy misket elma
•    3 yemek kaşığı pekmez
•    Tarçın
Yapılışı
1.   Elmaları soyup herbirini 2 ‘ye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
2.   Çekirdeklerini çıkardığınız elmaları yarım ay şeklinde doğrayın.
3.   Elmaları pekmeze bulayıp pekmezli tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş kalıba aralıksız olarak dizin.
4.   Keki için, yoğurt, sıvıyağ, toz şeker, limon kabuğu ve yumurtaları bir kaba alığ çırpma teliyle iyice çırpın.
5.   Ayrı bir kabta un, vanilya ve karbonbatı harmanlayın.
6.   Sıvı karışıma unlu karışıma ekleyip yavaşca karıştırın.
7.   Hazırladığınız bu kek hamurunu elmaları dizdiğiniz kalıba dökün.
8.   170 C’ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
9.   Pişen kek ılındıktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın.
10. Üzerine tarçın serpip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: