11 Ocak 2011 Salı

Dulce De Leche

Sevgili arkadaşlar bu yazımda kekin üzerinde, kurabiye arasında ya da kaşıklayarak tüketebileceğiniz adına süt reçeli de diyebileceğiniz güzel bir tarif paylaşıyorum. Süt ve içerisine katılan diğer malzemelerle kahvaltıda ya da hayal gücünüze kalmış her türlü tarifinizde kullanabileceğiniz bir lezzet küpü ortaya çıkıyor.
Dulce De Leche
Malzemeler
•    1 lt süt
•    1 su bardağı şeker
•    ½ çay kaşığı karbonat
•    1 adet vanilya çubuğu
Yapılışı
1.    Sütü ve şekeri bir tencereye alarak kaynaması için ateşe koyun ve sürekli karıştırın.
2.    Şeker eridiğinde karbonatı ekleyin ve karıştırmaya devam ederek kısık bir ocağa alın.
3.    Ardından vanilyayı ekleyin. Aroması kuvvetli olduğu için çubuk vanilyayı tercih edin.
4.    1 saat boyunca ara ara karıştırmak şartıyla kaynamaya devam edin.
5.    Karamel rengi alınca ve yoğunlaşınca son 15-20 dk. başından dibinin tutmaması için ayrılmayın ve sürekli karıştırın.
6.    Koyulaştığında ocaktan alıp bir kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler