Evde balkabağı bulunduğu zamanlarda o çok sevdiğim kekini her canım çektiğinde hazırlarım ve evdekilerde benim kadar büyük bir iştahla yer. Bu tarifimde ise sadece kek olarak hazırlamadım bol krema eşliğinde nefis bir rulo pastasını yaptım sizinde denemeniz için bu nefis tarifini paylaştım.:)
Malzemeler
• ¾ su bardağı un
• 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
• ¼ su bardağı pudra şeker
• 1 silme çay kaşığı karbonat
• 3 adet yumurta (oda ısısında)
• ¼ çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı tarçın
• 1 su bardağı toz şeker
• 2/3 su bardağı balkabağı püresi
• 1 su bardağı kıyılmış ceviziçi
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
Krema İçin
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1,5 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 1,5 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• ½ paket vanilya
• 2 su bardağı süt
Yapılışı
1. Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya, tarçın ve tuzu birlikte derin bir kaba eleyin.
2. Oda ısısında olan yumurtaları ayrı bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
3. Üzerine yavaş yavaş toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
4. Kabak püresi ve limon suyunu ilave ettikten sonra unlu karışımı ilave ederek karıştırın.
5. Dikdörtgen bir tepsiyi yağlayın ve hazırladığınız bu karışımı tepsiye yayın.
6. Üzerine kıyılmış ceviz içini serpiştirin.
7. Önceden 170 C’ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
8. Temiz bir muftak bezini tezgaha yayın ve üzerine pudra şekerini eleyin.
9. Fırından çıkan bu keki bu beze ters çevirin ve sıcakken bezle birlikte rulo yapıp soğumaya bırakın.
10. Kreması için, süt, şeker, un, yumurta, nişasta ve sütü tencerede kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
11. Kaynadıktan sonra tereyağını ve vailyayı ilave edip yağ eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
12. Soğuyan kremayı kekin her tarafına sürün ve tekrar rulo şeklinde sarın.
13. Üzerine bolca pudra şekeri serptikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder