9 Ocak 2011 Pazar

Armutlu Tart

Alkol ile yemek hazırlamaya birçoğumuz alışkın değiliz fakat bazı meyve ve sebzelere de çok yakışıyor doğrusu. Mesela sıradaki tarifimde armuta yakıştığı gibi. Yine de alkol kullanmak istemezseniz şarap yerine 1 fincan elma sirkesi kullanabilirsiniz..
Armutlu Tart
Malzemeler
•    1,5 su bardağı un
•    50 gr armut marmelatı
•    ½ su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı sek beyaz şarap
•    ½ paket tereyağı
•    4 adet armut
•    1 çay bardağı kanyak
•    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
•    2adet yumurtanın sarısı
•    Tuz
Yapılışı
1.   Toz şekeri bir kaba alın.
2.   Üzerine tereyağı, yumurta sarısı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
3.   Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında 1 saat bekletin.
4.   Beklettiğiniz hamuru tart kalıbına yayın.
5.   Çatalla yaydığınız hamurda delikler açın.
6.   Üzerine folyoyu yayın ve hamurun kabarmaması için folyonun üzerine kuru bakliyat serpin.
7.   Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
8.   Armutları soyun ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
9.   Çekirdeklerini çıkarttığınız armutları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
10. Tencereye şarabı alın ve üzerine ½ su bardağı su ekleyin.
11. Armutları bu şaraplı suda 10 dakika haşlayın.
12. Hamur piştikten sonra fırından çıkarın folyoyu ve kuru bakliyatları üzerinden atın.
13. Haşladığınız armutları hamura dizin.
14. Ayrı bir kabta marmelat ve kanyağı karıştırın.
15. Armutların üzerine bu karışımı dökün.
16. Tartı soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: