15 Mart 2013 Cuma

Portakallı, Tiramisu Tarifi

Merhaba dün çok sevdiğim bir arkadaşımın günü vardı.
Küçük kızım Defne ile oraya gittim. Her zaman farklı ve
güzel ikramlar hazırlar. Ama dün yaptıklarını  ilk kez yedim.
Hepsi de birbirinden güzeldi. Ben de sizler için tarifini
aldım hepsinin. Vakit buldukça paylaşacağım. Bugünkü
tarifim portakallı tiramisu. Denemeyenler için güzel bir tatlı.

         PORTAKALLI, TİRAMİSU

portakallı tiramisu


MALZEMELER
5 paket kedi dili bisküvisi
1 adet portakal
Yarım portakal kabuğu (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam saf vanilya (aktardan)
Kreması İçin:
1 paket labne peyniri
1/2 litre süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI 
Önce kreması için; süt, yumurta, toz şeker, un ve 
nişastayı bir kabın içinde karıştırıp, orta ateşte 
çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya 
başlayınca 5 dakika daha pişirin. Sıcakken 1 paket 
labne peynirini ekleyip, mikserle  iyice çırpın. Kedidili 
bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 
yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan 
biraz ısıtın. Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın
rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 
1 adet portakalın suyunu ilave ederek karıştırın. Kedidili 
bisküvilerini bu karışıma bekletmeden, batırıp çıkararak 
tiramisuyu yapacağımız kabın içine bir sıra halinde dizin. 
Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış 
kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın. Servis 
yaparken portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler