22 Ocak 2013 Salı

Sodalı Börek Tarifi


Sodalı böreği çoğumuz biliriz. Ama genelde hazır
yufkadan yaparız. Bugün sizlere vereceğim sodalı
börek ise milföy hamurundan yapılıyor. Çıtır çıtır
milföyle harika bir 5 çayı ya da sabah kahvaltısı
böreği.Beğeneceğinizi umuyorum. Kolay gelsin.........

                         SODALI BÖREK
MİLFÖYLÜ SODALI BÖREK

Malzemeler:
  • Milföy hamuru (tepsiye göre )
  • 2 adet yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • 4 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2-3 baş soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 şişe soda
Yapılışı:
Az sıvıyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar 
kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda 
suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. 
Baharatları ilave edilerek soğumaya bırakılır. Tepsinin 1 
sırası milföyler kaplayacak şekilde sıralanır. 1 yufka 
didiklenip, milföyün üzerini örtecek şekilde yayılır. 
Üzerine börek harcı yayılır. Tekrar 1 yufka didiklenir
ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır. Daha sonra 
börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son 
kat olarak milföyle kapatılır. Milföyleri üçgen olacak 
şekilde kesildikten sonra 1 şişe sodayı her yerine dökülür.
Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ile kapatılıp
1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün 1 yumurta 
ve biraz sıvıyağ çırpılıp, üzerine sürülür ve yaklaşık 200
derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

0 Yorum Ekle: