8 Ocak 2013 Salı

Portakallı Pasta Tarifi


Doğum günleri ve özel günlerde kek ya da kurabiye
yerine kremalı veya değişik pastalar yaparız. Etrafını
ve üzerini farklı şekillerde süsleriz. Bugün vereceğim
portakallı pasta tarifi de kolay ve lezzetli bir pasta.
Özel ve güzel günlerinizde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz
nefis bir pasta....................


                                   PORTAKALLI PASTA
kremalı portakallı pasta


MALZEMELER
250 gr. un
150 gr. seker
4 yumurta
1/2 bardaktan biraz fazla ayçiçek yagi
1 paket tatli maya
1 portakal kabugu rendesi
pudra sekeri
Kremasi için:
4 portakalin suyu
3 yemek kasigi seker
Un

YAPILIŞI
Hamuru için önce buzdolabından bir iki saat önce çıkartılmış
yumurtaları ve şekeri çırpın, ardından diğer kek malzemelerini
ilave ederek tekrar çırpın ve yuvarlak bir kaliba dökün. 175
derecede 30-40 dakika pisirin. Soguyunca ortadan keserek iki kata ayirin.
Diger yanda unu ve sekeri portakal suyuyla birlikte kisik ateste
karistirarak pisirin. Jölelesmemesi için sürekli karistirmalisiniz. Kremayi
pastanizin arasina ve üzerine sürüp pudra sekeri ile süsleyin.

0 Yorum Ekle: