7 Ocak 2013 Pazartesi

Havuç Köftesi Tarifi



Büyük kızım mücveri çok sever. Bende sık yapmaya çalışırım.
Genelde evde ne varsa koyarım içine. Hem daha vitaminli
olsun diye, hem de evdeki malzemeleri değerlendirmek için.
Havucu fazla almışsam sade havuçtan köfte yaparım. Renginden
dolayı görüntü olarakda güzel görüyor. Üzerine sarmısaklı sos
da yapılabilir.....Çocukları peynir yemeyenler içine peynir de
koyabilir. Tadını pek anlamazlar ama vitaminini almış olurlar.


                                   HAVUÇ KÖFTESİ

HAVUÇ KÖFTESİ


MALZEMELER
500 gr. havuç
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi margarin
1 adet yumurta
1 yemek kasigi kiyilmis dereotu
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
1 çay kasigi kimyon
Tuz- karabiber.
Kizartmak için:
1 su bardagi siviyag

Üstü için:
1 bardak yogurt,
1 diş sarmısak

YAPILIŞI
Havuçlari yikadiktan sonra çelik tencerede az suyla atese koyun.
Yumusayinca süzgeçe bosaltin. Kabuklarini temizleyip ezerek püre haline
getirin. Küçük bir tencerede yagi eritip unu katin. Kisik ateste karistirarak
sararmadan kavurun, atesten indirin ve sogumaya yakin havuç püresi,
maydanoz, dereotu, kimyon,karabiber, tuz ve 1 yumurta katip yogurarak
bir hamur yapin. Ceviz büyüklügünde parçalara ayirin. Un serpilmis yerde,
uzun ya da yuvarlak biçimde sekillendirin. Kizgin yaga atarak kizartin ve
kevgirle çikartip kagit peçete üzerine koyun. Servis tabagina yerlestirin ve
sarimsakli yogurtla servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler