27 Aralık 2012 Perşembe

Enginar Salatası Tarifi



Sağlık proğramlarını izleyenler mutlaka enginarın faydalarını duymuştur.
Düşük yağ içeriği ile diyet dostu bir sebzedir. Karaciğer, safra kesesi,
böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar vs......Pazar da satanlar
bile faydalarını bilir. Satarken pazarcı ağzıyla bağırırlar. Ne yalan söyleyeyim
ben de ilk aldığımda tadını bilmeden sırf faydaları için aldım. Bu kadar lezzetli
olduğunu bilseydim daha önceleri alırdım. Ama lezzetini keşfettiğimden beri
mevsimi gelince mutlaka alırım. Siz hala denemediyseniz mutlaka deneyin.


                                ENGİNAR  SALATASI
enginarlı salata



MALZEMELER
4 ayiklanmis enginar
2 limonun suyu
1/2 demet dereotu
200 gr. ton baligi
2 su bardagi orta boy taze mantar (250 gr.)
1/2 su bardagi orta boy kiyilmis kornison tursu (100 gr.)
8 taze sogan (ince kiyilmis)
5 çorba kasigi zeytinyagi (75 ml.)
3 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
1 göbek salata

YAPILIŞI
Enginarlari kaçmayacak şekilde az suda haslayin ve üçgen seklinde
kesin. Üzerlerine 1 adet limonun suyunu dökerek bekletin. Mantarlari
kararmaması için az limonlu suda bekletip, yıkayın ve tuzlu suda haslayin.
Ince kiyilmis taze sogan, dereotu, mantar, ton baligi, kornison ve limon
suyunda beklettiginiz enginarlari karistirin. Zeytinyagi, tuz, karabiber ve
kalan 1 adet limonun suyunu ekleyerek, salata yapraklarinin içinde servis yapin.

0 Yorum Ekle: