6 Kasım 2012 Salı

Cevizli Çörek Tarifi






CEVİZLİ  ÇÖREK

çörek tarifi
MALZEMELER
5 1/2 su bardagi Un
1 3/4 yemek kasigi Tuz
3/4 yemek kasigi Kuru maya
1 tatli kasigi Seker
1 1/2 su bardagi Su (ilik)
2 su bardagi Ceviz (dövülmemis)
1 demet Maydanoz
3 orta boy Sogan
8 yemek kasigi Sivi yag
1 tatli kasigi Kara Biber
1 adet Yumurta
1/4 su bardagi Yogurt
 
YAPILIŞI
Unu genis bir kaba eleyerek, 1/3 su bardagini ayirin. Kalan una 1 1/4
yemek kasigi tuz koyun ve ortasini açin. Maya ve sekeri 1/4 su bardagi su
ile ezip, unun ortasina koyun. Üzerine biraz un serperek, ilik ortamda
maya kabarincaya kadar yaklasik 10 dakika bekletin. Kalan suyu azar azar
ekleyerek, yumusak bir hamur hazirlayin. Ele yapismaz duruma gelene
degin yaklasik 5 dakika yogurun ve 1 saat mayalanmaya birakin. Bu arada
cevizi dövün ve maydanozu ayiklayin. Sogani ince ince dograyarak, 3
yemek kasigi sivi yag ile birlilte kisik ateste ara sira karistirarak 10 dakika
kavurun.Içine cevize ekleyin ve bir iki kez karistir ocagi kapatin.
Maydanozu ince ince dograyip, 1 tatli kasigi tuz ve kara biberle birlikte
cevizli karisima ekleyin ve karisimi ikiye bölün. Tepsiyi 1 yemek kasigi yag
ile yaglayarak, hamuru, eli unlayarak iki parçaya ayirip, bezeler yapin.
Birini ayrilan undan kullanarak 2.5 milimetre kalinlikta açin. Kalan sivi
yagdan sürüp, cevizli içi yayin ve rulo yapip, kendi etrafinda dolayin. 1
santimetre kalinlikta yassiltin. Diger bezeyi de ayni sekilde hazirlayin.
Yumurtayi çirpip, yogurtla karistirin ve çöreklerin üzerine sürün. Önceden
isitilmis, orta sicakliktaki firinda yaklasik 30 dakika pisirin.

0 Yorum Ekle:

haberler