![]() |
Patlıcanlı Köfte |
MALZEMELER
200 gr Yarma (1 su bardagi)
600 gr Patlican
150 gr Yesil Sivribiber
2 Adet Sogan
2 Adet Domates
50 gr Tereyag
1 Yemek Kasigi Biber Salçasi
5 Su Bardagi Et Suyu
Tuz
YAPILIŞI
Yarmayi 1/2 su bardagi sicak su ve tuz ile yogurup yumusak bir hamur
hazirlayin. Findik büyüklügünde köfteler yapin. Patlicanlari alaca ayiklayin.
Uzunlamasina 4'e bölün. Daha sonra 3 cm uzunlugunda kesin, tuzlu suda
bekletin. Biberleri 3 cm uzunlugunda dograyin. Tereyagini eritin. Kiydiginiz
soganlari tereyaginda hafifçe kavurun. Tuz ile tatlandirin. Domatesleri rendeleyin.
Biber salçasi ile karistirip sogana katin ve 2-3 dakika pisirin. Et suyunu ekleyin.
Et suyu kaynayinca hazirladiginiz köfteleri içine atip 50 dakika pisirin.
Siviyagi kizdirip patlicanlarin tamamini bir seferde hafifçe kizartin, bir kaba alin.
Daha sonra biberleri de ayni yagda kizartin. Kizarmis biber ve patlicanlari
kaynamakta olan köfteli suya ekleyin. 10 dakika sonra atesten alip servis yap.