5 Eylül 2012 Çarşamba

Ispanaklı Fırında Börek Tarifi

Ispanaklı Fırında Börek


MALZEMELER
1 kg Un
300 gr Rama yagi
Maya
Tuz
1 tane Kabartma tozu
Aldigi kadar un
1/2 Kg Ispanak
Beyaz peynir
Kasar peynir
1/2 Cay bardagi zeytinyag
Sogan
Karabiber

YAPILIŞI
Hamuru önermis oldugumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi
yumusakligina getirinceye kadar yoguralim, daha sonra hamurun
üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için birakalim, hamuru
biraktiktan sonra diger tarafa geçip ispanaklari yikayip, yagi
isitalim, ufacik dogramis oldugumuz soganlari ve incecek kiydigimiz
ispanaklari yagin içinde güzelcene kavuralim, bu ispanagi kavurduktan
sonra tuzunu biberini ilave edelim, bu islemler bittikten sonra beyaz
peyniri ufalayip bu malzemenin içine koyalim, bu malzemeyi bir kenara
çekip sogumasini bekliyelim, bu arada hamurumuz kabarmis haline
gelmistir, orta boydan büyük bir bezi hazirlayip masanin üstüne unluyalim
üstünde bu hamuru yavas yavas açalim ne ince nede kalin olacak bu
açtigimiz hamur mesela 1cm olabilir kalinligi, tepsiyi yagliyalim ve actigimiz
hamuru tepsiye yerlestirelim daha sonra üstüne sogumus olan ispanagi
güzelce yayalim her dört tarafina ve üstüne kaçar peynir rendeleyip firina
sürelim firin 200 derece olmali 15-20 dakika pisirelim ( lütfen devamli
bakin belki firin degisik olabilir daha çabuk pisme imkani olabilir ) pistikten
sonra ufak kare halinde keselim.