6 Eylül 2012 Perşembe

Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi

Halil İbrahim Sofrası Kebabı


MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmus sosis
250 gr mantar
4 dilim pastirma
100 gr taze kasar
1 adet yumurta
tuz
Köftesi İçin:
1/2 kg kiyma
1 adet sogan
2 dilim ekmek içi
1 tatli kasigi siviyag
tuz
köfte bahari
kekik
karabiber
Püre İçin:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardagi süt
1 çay kasigi tuz

YAPILIŞI
Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip, digerlerini küçük
küpler halinde dograyalim.) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim.
Kasari da küp küp dograyalim. Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim.
Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim. Köfte
için sogani rendeleyelim. Ekmek dilimlerini islatip, sikarak ilave edelim.
Baharatlari ve tuzu ekleyelim. Hepsini karistirip, siviyag, yumurta ve kiymayi
ekleyerek yoguralim.
Püre için: Patatesleri soyup haslayalim. Pistikten sonra rendeleyelim. Bir
kapta margarini eritelim. Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave
edelim. 10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer
tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim. Köfteden
seftali büyüklügünde bir parça alalim. Elimizle büyük bir yuvarlak açalim.
Içine pastirma, kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim. Kare
seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere
çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim. Iki köftenin
arasina iki üç katli kasigi püre koyalim. Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna
da uygulayalim. Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin. Köftelerin
üzerine kafes seklinde yerlestirelim. Kalan sosis, kasar peyniri ve mantarla
süsleyelim. Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim
ve servis yapalim.