23 Eylül 2012 Pazar

Aşçı Salatası Tarifi

Aşçı Salatası


MALZEMELER
1 adet Amerikan kivircigi veya normal kivircik
2 adet kabugu soyulmus, ince yassi kiyim domates
1 adet soyulmus salatalik (dörde, uzunlamasina kesilmis, yassi kiyim)
4 adet istege göre aci veya tatli sivri biber (tohumu alinmis)
8 adet yesil sogan, (beyazi yesili bir arada, yassi kiyilmis)
Yarim bag dereotu (ince kiyim)
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincani siviyag
1 kahve fincani yogurt
Yeterince tuz

YAPILIŞI
Önceden yikanmis, sudan aritilmis Amerikan kivircigini veya normal  kivircigi dörde
bölüp gayet ince, piyaz kiyimi kiyin. 2 adet domatesi  dörde bölüp ince kiyin. Salataligi
dörde bölüp ince ince kiyin. Sivri  biberi, yesil sogani ve dereotunu ince ince kiyarak
hepsini birlikte derin bir salata kabina koyun.
Sosun yapilisi:
Limon suyunu, siviyagi, yogurdu ve tuzu bir kaba koyup, çirpma teliyle
iyice çirpip salatanin üzerine dökün. Salatayi iki elinizle iyice harmanlayip
sosun her yere islemesine özen gösterin. Salataniz servise hazirdir.
haberler