24 Haziran 2012 Pazar

Kabaklı Kaşarlı Gözleme Tarifi

MALZEMELER

3 adet yufka
2 kabak
250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
5-6 dal  dereotu
Tuz
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı







YAPILIŞI


Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve kaşar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Tuz ve pul biberi ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına dikdörtgen şekilde harçtan 4 kaşık yerleştirip yayın. Her iki taraftan yufkayı üstüste kapatın. Kalan kısımları da kapatıp dikdörtgen haline getirin. Orta ateşte iyice ısınan teflon tavada ( ben bir kaşık kadar sıvı yağ koyuyorum ) her iki tarafını da üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alınca üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.




haberler