11 Şubat 2012 Cumartesi

Topik Tarifi

Malzeme:
İki su bardağı nohut
İki adet kuru soğan (orta boy)
Bir su bardağı tahin
Bir çay bardağı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
İki adet limon
20 x 20 ebadında dört parça tülbent

Hazırlanışı:
Akşamdan bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek ıslattığımız nohudu haş­layıp süzelim. Kabuklarını ayırdı­ğımız nohuda bir adet limonun suyu, iki çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek yeteri kadar tuzla püre haline getirip bekletelim. Diğer tarafta piyaz olarak doğrayıp sa­de suda kırk beş dakika haşladı­ğımız kuru soğanı süzüp soğut­tuktan sonra tahin, dolmalık fıstık ve kuş üzümüyle beraber karıştı­ralım ve düz bir zemin üzerine daha önceden hazırladığımız no­hut püresini bölüştürelim. Müm­kün olduğu kadar ince şekilde tülbentin üzerine yaydığımız no­hut püresinin ortasına, daha son­ra hazırlanan tahinli soğan harcı­nı koyup dört ucundan tutarak tülbent bir bohça haline getire­lim. İple bağlayıp kaynar suda iki dakika bekletelim. Soğumaya bıraktığımız ve bezden ayrılmış topiği tabağa aldığımızda üzeri­ne zeytinyağlı limon ve toz tarçın serpip servis edelim.
Afiyet Olsun

0 Yorum Ekle:

haberler