1 litre süt
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 tavuk göğsü
Damlasakızı ( 2 mercimek büyüklüğünde )
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzerine: Tarçın
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü haşlayalım ve soğutup iyice didikleyelim. Bir kase suyun içine koyalım. Bu suyu sık sık değiştirip tavuk etinin lif lif ayrılmasını ve tadını kaybetmesini sağlayalım.
Bir tencereye pirinç ununu, nişastayı, şekeri dövdüğümüz damla sakızlarını vanilyayı koyup iyice karıştıralım.
Sütü ekleyip çırpma teli ile iyice birbirine karıştıralım.
Ocağa alıp çırpma teli ile karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamında pişirelim.
İndirip miksere 5 dakika çırpalım. Suda uzun süre beklettiğimiz ve artık lif lif hale gelmiş tavuk etlerinin suyunu sıkıp muhallebiye katalım.
Çırpma teli ile sıkı sıkı 2-3 dakika çırpıp genişçe bir borcama dökelim.
Borcamı buzdolabında enaz 2-3 saat bekletelim.
Dilimleyip, servis tabağına alıp, üzerine tarçın serpelim.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder