7 Ocak 2011 Cuma

Zebra Kek



Malzemeler
•    4 adet yumurta
•    Aldığı kadar un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı süt
•    1 su bardağı sıvıyağ
•    2 yemek kaşığı kakao
•    1 paket vanilya
Yapılışı
1.   Yumurtaları bir kaba alın.
2.   Üzerine toz şekeri ekleyip köpük haline gelene kadar çırpın.
3.   Önce süt, vanilya, un ve kabartma tozunuda ekleyip kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın.
4.   Hazırladığınız kek hamurunu iki eşit parçaya ayırın.
5.   Ayırdığınız hamurlardan birine kakoyu ekleyin.
6.   23 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayın.
7.   Yağladığınız kek kalıbının tam ortasına hamurlardan sorasıyla 3 ‘er yemek kaşığı dökün.
8.   Ara vermeden sürekli bu şekilde hamurlar bitene kadar tepsiye dökün.
9.   Önceden 160 C’ye ayarlanmış fırında pişirin ve soğumaya bırakın.
10. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler