5 Ocak 2011 Çarşamba

Vişneli Kek

Yazın en gözde meyvelerinden birisidir vişne bana göre. Ekşimsi tadı ve ferahlığıyla insanı rahatlatan bir aroması vardır. Bunun yanında girdiği her tarifte, keklerde pastalarda tadına doyulmayan yeni lezzetler ortaya çıkarır. Sizde tam mevsiminde olduğumuz şu günlerde vişnelerinizle yapılacak yeni lezzetler arıyorsanız bu keki çay saatlerinize konuk edebilirsiniz.
Vişneli Tepsi Keki
Malzemeler
•    2,5 su bardağı un
•    3 yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    1 su bardağı eritilmiş tereyağı
•    250 gr çekirdekleri ayıklanmış vişne
Yapılışı
1.   Yumurta ve tozşekeri köpük haline gelinceye kadar çırpın.
2.   Yoğurt ve eritilmiş tereyağını ilave edin.
3.   Ayrı bir kabta un, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayın ve bu karışımın üzerine ilave ederek iyice çırpın.
4.   Kare kek tepsinizi (22-23 cm) tereyağı ile yağlayıp un serpin.
5.   Kek hamurunuza ayıklanmış vişneleri ekleyip çok hafif karıştırın ve tepsiye dökün.
6.   180 C’ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
7.   Kekiniz ılınınca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler