4 Ocak 2011 Salı

Tavuklu Mantarlı Börek

Börekler sofralarımızın doyurucu ve lezzetli tatlarındandır özellikle de sıradaki tarif gibi yumuşacık yufka ile hazırlanmış ise tadına doyulmaz… Birsel Hanımın bizlerle paylaştığı bu tarif mantarın ve tavuğun nefis uyumuyla lezzetlendirilmiş yumuşacık lezzetli bir börek tarifi…
Tavuklu Mantarlı Börek
Malzemeler
•    3 adet yufka
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 adet orta boy soğan
•    1 adet tavuk göğüs eti
•    400 gr mantar
•    3 adet çarliston biber
•    3 diş sarımsak
•    2 adet domates
•    1 tutam dereotu
•    ½ çorba kaşığı salça
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kekik
•    3 çorba kaşığı sıvıyağ
•    3 çorba kaşığı su
•    1 adet yumurta
Yapılışı
1 çay bardağı sıvıyağı tavada ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayıp tencereye ilave edin. Tavuk suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış mantar ve biberleri de tencereye ekleyin. Sarımsakları ince doğrayıp tencereye ilave edin ve mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Domatesleri rendeleleyip tencereye ekleyin ve 1-2 dakika çevirin. Salçayı ilave edip karıştırın. Etin hafif üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz ve baharatlarla tatlandırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra etli sebzeli karışımı delikli kepçe ile tencereden alıp suyunu süzdürün ve içine kıyılmış dereotu ekleyin. 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı suyu bir kasede karıştırın. Yufkaların aralarına bu karışımı sürerek yufkaları üst üste yerleştirin. Yuvarlak bir tavak yardımıyla yufkadan daireler kesin. Yuvarlak parçaları kaselere yerleştirip kenarlarını dışarı sarkıtın. Hazırlanan tavuklu harcı yufkaların içlerine paylaştırın. Yufkaları bohça gibi katlayın. Kaseleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 170 C’ye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler