Acıktığınız anlarda yemeklerden önce atıştırmalık bişeylere ihtiyacınız varsa bu börek lezzetli bir seçim olabilir sizin için. Ayrıca pratik yapımı, doyumsuz lezzeti ve gösterişli sunumu ile çay saatlerinizde misafirlerinize sunacağınız farklı bir tarif…
Malzemeler
• ½ kg ıspanak
• 12 adet milföy hamuru
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Ispanakları temizleyip yıkayın.
2. Yıkadığınız ıspanakları çok ince olmayacak şekilde doğrayın ve tencerenin içine alıp ıspanaklar solana kadar haşlayın.
3. Tavada sıvıyağı ısıtıp ıspanakları tuz ve karabiberle birlikte kavurun.
4. Kavurduktan sonra içine kaşar peyniri rendesi ilave edip soğumaya bırakın.
5. Milföy hamurlarını kalıplara yerleştirin.
6. İçlerine hazırladığınız ıspanaklı harçları paylaştırın.
7. Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
1 Yorum Ekle:
Beğenmenizi beğendim:)
Yorum Gönder