Hem akşam yemeklerinizde sunabileceğiniz hem beş çaylarında açlığınızı bastırabileceğiniz lezzetli ve besleyici bir börek tarifi paylaşmış bizimle Birsel hanım. Şık sunumuyla iştahları kabartan bu böreğin tadınımerak ediyorsanız işte size Birsel hanımın anlatımıyla tarifi..
Malzemeler
• 4 adet böreklik yufka
• 1 su bardağı süt
• ½ su bardağı sıvıyağ
• ½ su bardağı su
Üzeri İçin
• Yumurta sarısı
İç Harcı İçin
• 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
• 250 gr kültür mantarı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
Süslemek İçin
• Milföy hamuru
Yapılışı
Mantarları yıkayıp iki yada dörde bölüp limonlu suda haşlayın. Tavuk etlerini tereyağında kavurun ve manrtarlarıda ekleyip birlikte pişirin. Tuzunu ilave edip ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Süt, su ve sıvıyağı bir kapta çırpın. Yufkaları her katına sıvıyağlı bu sosu sürüp üst üste ve temiz bir zemine dizin. Bıçak yardımıyla 10 cm genişliğinde kareler kesin ve ortasına tavuklu harç yerleştirin. Kenarlarını bohça şeklinde kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kalan sosu üzerilerine sürün. İsteğe göre milföy hamurlarından şeritler keserek süsleme yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder