Kakaonun o enfes kokusunu ve lezzetini portakal ferahlığıyla birleştirdiğim bu ekmeği çok beğeneceksiniz. Kokusuyla ve görüntüsüyle iştahları açan bu ekmeği sabah kahvaltılarınızda bal ve reçel eşliğinde yemeye doyamayacaksınız.
Malzemeler
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı su
• ½ su bardağı süt
• 5 su bardağı buğday unu
• 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• Tuz
• 1 paket instant maya
• 2 çorba kaşığı bal
Üzeri İçin
• 1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı
1. Unu ve kakaoyu yoğurma kabına alın.
2. Üzerine instant maya, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz, bal süt ve su ekleyip iyice yoğurun.
3. Derin bir kabı hafifçe yağlayın ve hamuru bu kaba koyun.
4. Üzerini streç folyoyla kapatıp hamur iki kat büyüklüğüne ulaşana kadar mayalandırın.
5. Mayalandıktan sonra unlu zeminde tekrar yoğurup şekil verin.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve şekil verdiğiniz hamuru tepsiye yerleştirin.
7. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika daha mayalandırın.
8. Üzerine dövülmüş fındıkları serpin.
9. Öncen 180 C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
10. Bir bıçak batırın ve bıçağı çıkarttığınızda temiz çıkıyorsa fırından alıp soğumaya bırakın.
11. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperekte servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder