İçeriğindeki yüksek antioksidan miktarı ve bol C vitaminiyle dertlilere deva, hastalara şifa nar ile hazırladığım bu minik kekleri hazırlayarak sağlık ve lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı zencefil
• 1 paket şekerli vanilya
• ¼ çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 2,5 su bardağı un
• 1 su bardağı şeker
• 4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
• 1 adet portakal kabuğu rendesi
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı nar tanesi
Yapılışı
1. Derin bir kabın içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun.
2. Üzerine şekeri ve tuzu da ilave edin ve harmanlayın.
3. Harmanladıktan sonra zencefili, nar tanelerini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip tekrar karıştırın.
4. Ayrı bir kapta yumurta, sütü, şekerli vanilini ve eritilip soğutulmuş tereyağını bir çatal yardımıyla karıştırın.
5. Hazırladığını bu karışımı unlu karışıma ilave edip hamur akışkan kıvamda olana kadar yine çatal yardımıyla karıştırın.
6. Muffin kalıplarını yağlayın ve hazırladığınız karışımı bu kalıplara paylaştırın.
7. Önceden 185 C’ ye ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder