6 Ocak 2011 Perşembe

Çikolata Montlu Pastacıklar

Mini mini çikolata sosuyla sarılmış bu pastalar, lezzetine lezzet katan görüntüsü ile çay saatlerinize ve kahve keyfinize eşlik edecek.. Birini bitirmeden diğerini isteyeceğinizden emin olduğum bu Çikolata Mantolu Pastacıkları sizin de seveceğinizden ve mutfağınızın aranan ismi olacağından eminim :)
Çikolata Montlu Pastacıklar
Malzemeler
•    3 adet yumurta
•    1 çay bardağı süt
•    1 kabartma tozu
•    2 kaşık meyve şekerlemesi
•    Aldığı kadar un
•    1 su bardağı şeker
•    125 gr. margarin
•    100 gr. eritilmiş çikolata
Yapılışı
1.    Şekerle yumurtalar koyu ayran kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2.    Süt, margarin, kabartma tozu, meyve şekerlemeleri ve aldığı kadar un ile koyu kıvamda bir kek yapılır.(Kurabiye hamuruna yakın)
3.    Kâğıt kek kalıpları tepsiye dizilir ve içlerine birer çorba kaşığı hamur konup önceden ısıtılmış 180 °C fırında kızarana kadar pişirilir.
4.    Ilıdıktan sonra kâğıtlardan çıkarılır (tercihe bağlı) ve servis tabağına dizilir.
5.    Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilerek ve renkli şekerler ile süsleyerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler