9 Ocak 2011 Pazar

Kirazlı Turtalar

Bence bu turtaları yemeden önce iyi düşünün. Çünkü dışı kıtır kıtır içi beyaz krema dolgulu bu nefis Kirazlı Turtalar sizde bağımlılık haline gelebilir. Şimdiden afiyet olsun…
Kirazlı Turtalar
Malzemeler
Hamuru İçin
•    2 su bardağı un
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    1 kahve fincanı sıvıyağ (küçük fincan)
•    1 adet yumurta
•    ¼ çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı kabartma tozu
•    1 kahve fincanı toz şeker
Krema İçin
•    2 yemek kaşığı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı labne peyniri
•    2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek İçin
•    Kiraz
•    Rendelenmiş beyaz çikolata
Yapılışı
1.   Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
2.   Üzerine toz şeker, kabartma tozu, yumurta, sıvıyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
3.   Azar azar un ekleyip yoğurun.
4.   Hamuru 5 parçaya ayırın ve hamurların hafif kenarlarını kıvırarak yağlı mini turta kaplarına yerleştirin.
5.   Hamurların ortalarını iyice çukurlaştırın.
6.   Önceden 170 C’ ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
7.   Kreması için, yumurta, şeker, un, vanilya, nişasta ve sütü tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırpın.
8.   Çırptıktan sonra kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
9.   Pişen kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
10  Krema soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip çırpıcıyla köpürene kadar çırpın.
11. Soğuyan turtaları kalıplarından çıkarın ve hazırladığınız kremayı turtalara paylaştırın.
12. Kirazları vişne reçelinin içinde bekleterek parlak bir görünüme ulaşmasını sağlayın ve turtaların üzerine paylaştırın.
13. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpiştirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: