21 Kasım 2012 Çarşamba

Kefal Çorbası Tarifi





SEBZELİ  KEFAL ÇORBASI

sebzeli kefal çorbası
MALZEMELER
1 Adet kefal baligi
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yapragi
1 Çorba kasigi salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kasigi un (tepeleme)
1-2 Çorba kasigi tereyagi veya margarin
1 Adet sogan

YAPILIŞI
Tencereye yagi alip, eritin. Sogani yemeklik dograyip, ilave edin.
Soganlar pembelesene dek kavurun. Patates, havuç ve kerevizin kabuklarini
soyup, findik iriliginde dograyin. Sebzeleri de tencereye aktarip, ara sira
karistirarak sote edin. Sebzeler yumusamaya baslayinca tencereye yeterince
su, salça ve tuz ilave edin. Kefalin kafasini ve iç organlarini temizleyip, özenle
yikayin. 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemigini çikarmadan)
Tencereye iri dogradiginiz balik parçalarini da ilave ederek agir ateste
baliklar ve sebzeler yumusayana dek pisirip, tencereyi atesten alin.
Çorbanin suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadini baliga verdigi
için sebzelerin posali kismini kullanmaya gerek kalmaz) Tereyagini eritip,
unu ilave edin. Un sararana dek kavurun. Bir Kepçe çorbanin suyundan ilave
edip, unu bulamaç haline getirip, tencereye aktarin. Bir Tasim kaynattiktan
sonra atesten indirin. Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanin
suyundan bir kepçe gezdirin. Limon sikarak servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler