4 Ocak 2013 Cuma

Karnıbahar Salatası Tarifi


Kışın, yaza kıyasla daha az çeşit meyve sebze olur. Bu nedenle aynı
sebzelerle farklı yemek ve salatalar yapmaya çalışırız. Ben de
karnıbahar alınca bazen fırında beşamel soslu yemeğini, bazen
evdeki malzemeye göre salatasını, kimi zamanda köftesini yaparım.
Hepsini de severek yeriz. Özellikle çocuklarım köftesini çok
sevdiler. Sonra onun da tarifini vereceğim. Siz benim gibi bu hafta
salatasını yapın, sonra da tarifini vereceğim köftesini denersiniz.........



                          KARNIBAHAR SALATASI
karnıbahar salatası


MALZEMELER
1 orta boy karnıbahar
1 havuç
6-7 adet Siyah veya yesil zeytin
5-6 dal kiyilmis maydanoz
Tuz
Sosu için:
1 limon suyu
3 çorba kasigi mayonez
Tuz

YAPILIŞI
Karnıbahar, temizleyip iyice yikandiktan sonra parçalara bölmeden tuzlu
kaynar suda haslanir. Yumusayinca sudan çikarilarak süzülür. Salata
servis tabagina alınır. Havuç soyulur ve rendelenir. Karnabahar büyük
çiçekler halinde ayrilir ve salata tabaginin ortasina yerlestirilir. Havuçlar
çevresine yayilir. Mayonezle limon suyu karistirilip biraz tuz katilir ve
salatanin üzerine dökülür ve zeytinle süslenir. Üzerine kiyilmis maydanoz
serpistirildikten sonra servis yapilir. Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler