16 Ekim 2012 Salı

Arnavut Ciğeri





Arnavut Ciğeri

arnavut ciğeri tarifi
MALZEMELER
•    500 gr kuzu ciğeri
•    2 yemek kaşığı un
•    1 çay kaşığı toz kırmızı biber
•    1 tatlı kaşığı pulbiber
•    Tuz, kekik
•    Ayçiçek yağı
Servis İçin
•    4-5 adet kızartmalık patates
•    1-2 adet soğan
•    1 tatlı kaşığı sumak
•    Maydanoz
YAPILIŞI
1.    Ciğerleri küp şeklinde doğrayın.
2.    Toz biber, un ve karbonatı karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın.
3.    Unlu karışımın fazlasını silkeleyip, ciğerleri kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
4.    Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Püf Noktalar
•    Ciğer pişirirken ocaktan indirmeye yakın, en son tuzu ilave etmelisiniz. Yoksa ciğer sertleşir.
•    Ciğeri fazla unlamayın ve unun fazlasını iyice silkeleyin.
•    Ciğerinizi kızgın yağda ve birbirine fazla değmeyecek şekilde azar azar kızartın. 
•    Servis için patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın.
•    Maydanozu ince kıyın ve sumakla birlikte soğana ekleyerek harmanlayın.
•    Servis tabağına önce patatesleri, üzerine ciğerleri ve en üste soğanı yerleştirip servis edin.

0 Yorum Ekle:

haberler