16 Ekim 2012 Salı

Tas Kebabı Tarifi





Tas Kebabı Tarifi

tas kebabı
MALZEMELER

•    750  gram kuşbaşı et
•    2-3 adet kuru soğan
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    1 tatlı kaşığı  domates salçası
•    Tuz, karabiber, kekik
•    2 yemek kaşığı margarin  veya sıvıyağ
•    Kızartılmış patates

YAPILIŞI
Margarin eritilir, etler ilave edilip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış soğanlar katılıp iyice kavrulur. Salçası ilave edilip birkaç dakika kavrulur ve sıcak su koyup pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuzu, kekiği, biberi ilave edilir. Kızarmış patatesle servis yapılır.

0 Yorum Ekle:

haberler