16 Ekim 2012 Salı

Patatesli Börek






Patatesli Börek

patatesli börek tarifi
MALZEMELER
•    3-4 adet yufka
•    3 adet haşlamalık patates
•    2 adet soğan
•    Maydanoz
•    Yarım çay bardağı süt
•    4 yemek kaşığı sıvıyağ
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    1 adet yumurta
•    Pulbiber
•    Nane
•    Karabiber
•    Kırmızıbiber
•    Tuz
YAPILIŞI
1.    Patatesleri yıkayıp, soyun. Sonra rendeleyip kararmaması için suda beklettikten sonra soğan ve  maydanozu ince doğrayarak ayrı kaplara alın.
2.    Kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
3.    Patatesleri iyice suyunu süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.
4.    Maydanoz ile birlikte baharatları bu karışıma ilave edip, karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten alın.
5.    Yufkaların her birini ikiye bölüp, 6 parça elde edin.
6.    Bir taraftan da kasede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve sütü karıştırın.
7.    Her bir parçanın arasına önce azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin.
8.    Sonra hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
9.    Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şeklini elde edin.
10.  Daha sonra yufkaları yağlanmış  fırın tepsisine dizip, kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 adet yumurta sarısını çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
11.    Önceden ısıtılmış 150-175 °C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.

0 Yorum Ekle:

haberler