31 Aralık 2012 Pazartesi

Bıçak Tatlısı Tarifi

Bu tarifimi okuyanlar isminden dolayı şaşıracaktır. İlk duyduğumda
bana da tuhaf geldi. Ama yaptığımda o kadar lezzetli oldu ki bazen 
isme değil de tadına daha çok önem vermek gerektiğini düşündüm. 
Siz de  tadına bakmadan karar vermeyin. Evdeki malzemelerle
yapılabilecek ekonomik ve kolay bir tatlı...........



                               BIÇAK TATLISI
BIÇAK TATLISI


MALZEMELER
1 Paket Margarin
2,5 Çay Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
2 Adet Yumurta

Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
Yarım Limonun Suyu

YAPILIŞI
Öncelikle her şerbetli tatlı da olduğu gibi şurubunu hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya
başlayınca 5-10 dk. sonra limon suyunu ilave edin. Bir tencerede
margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu 
azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, 
yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle 
düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine 
soğuk şerbet gezdirin. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın. 

0 Yorum Ekle:

haberler