15 Ekim 2012 Pazartesi

Patlıcan Musakka




Patlıcan Musakka

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
MALZEMELER
•    6-7 adet Patlıcan
•    300 gr. Kıyma
•    1,5 su bardağı Zeytinyağı
•    3 yemek kaşığı Margarin
•    1-2 adet Soğan
•    4 adet Domates
•    5 adet Sivri biber
•    1/2 çay kaşığı Tuz, karabiber
•    1 1/2 su bardağı Et suyu veya su
YAPILIŞI
1.    Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.
2.    Tavaya zeytinyağını ilave edip kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını almak için kağıt ğeçete üzerine alın.
3.    Fırın tepsisine veya güveç kaplarına kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.
4.    Bir tencerede margarini eritin.
5.    Soğanı yemeklik doğrayın ve eriyen margarinin içine ilave edip soteleyin.
6.    Ardından kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun.
7.    Domates, tuz ve biberi ilave edin.
8.    Kaynamış et suyu veya suyu ilave ederek, bir taşım kaynatın.
9.    Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.
10.   Tepsiyi, 175 derecede ısıtılmış fırında  25-30 dakika pişirin.
11.   Sıcak olarak servis yapın.

0 Yorum Ekle:

haberler